Od leta 2011 smo enkrat mesečno organizirali srečanje Skeptiki v pubu. Spočetka vsak zadnji četrtek, nato smo četrtke zamenjali za srede, nazadnje pa te spet nazaj za četrtke. Srečanja so namenjena druženju in sproščenemu pogovoru o znanosti, skepticizmu ali čemurkoli drugem, nanje pa je vabljen vsak, ki so mu take teme zanimive.

Skeptike v pubu je o začetka do marca 2015 vodila Maja, od marca 2015 dalje pa jih vodimo izmenično (navedeno po abecednem redu) Alan, Jan, Katja, Maja, Mark in Nejc. 


Naslednja srečanja

Dragi skeptiki, kritično razmišljujoči posamezniki, ki ste skeptični do besede skeptik, in sploh vsi, ki vam je ljuba realnost, lepo vabljeni na 66. srečanje Skeptiki v pubu.

V kvizu bomo preizkušali male sive celice, kot vedno pa ste tudi tokrat vabljeni, da sooblikujete večer (s seboj prinesete svoj primer znanosti ali izmišljije, članek, ki vam je dal misliti ...). 

Kdaj?

66. srečanje bo v četrtek, 25. 5., ob 19. uri.

Kje?

Čajnica v Celici, Metelkova 8, Ljubljana

Dogodek bo najavljen tudi na naši facebook strani.

Kaj je Znanost ali izmišljija?

Znanost ali izmišljija je eden od segmentov poddaje Skeptics’ Guide to the Universe, v katerem voditelj v enem stavku povzame tri poljubne, načeloma kar najnovejše revijalne članke, pri čemer sta dva članka povzeta prav, eden pa je spremenjen v neki ključni točki, zaradi česar postane izmišljija. Gre torej za igro, pri kateri skušate čimbolj argumentirano povedati, zakaj so izsledki neke raziskave resnični in drugi ne.


Teme in knjige s prejšnjih srečanj

  • ...