Od leta 2011 smo enkrat mesečno organizirali srečanje Skeptiki v pubu. Spočetka vsak zadnji četrtek, nato smo četrtke zamenjali za srede, nazadnje pa te spet nazaj za četrtke. Srečanja so namenjena druženju in sproščenemu pogovoru o znanosti, skepticizmu ali čemurkoli drugem, nanje pa je vabljen vsak, ki so mu take teme zanimive.

Skeptike v pubu je o začetka do marca 2015 vodila Maja, od marca 2015 dalje pa jih vodimo izmenično (navedeno po abecednem redu) Alan, Jan, Katja, Maja in Nejc. Trenutno smo na kratki pavzi, kmalu pa bomo spet z vami.


Naslednja srečanja

Kdaj boste spet lahko prišli na čvek, pijačo po izbiri in se udeležili razprave o logični argumentaciji in najpogostejših zmotnih logikah?

Kdaj boste spet lahko pripravili še svojo Znanost ali izmišljijo in postavili izziv svojim kolegicam/om skeptičarkam/kom, ali pa pripravitli kak praktičen primer zahtevnega argumenta, ki ga bomo skupaj analizirale/i? 

Spomladi 2017 bomo spet z vami. Do takrat pa vam mahamo s študijskega dopusta. ;)

Kdaj?

64. srečanje bomo izvedli v prvi polovici leta 2017, natančnejši datum bomo objavili pravočasno. Obljubimo. :)

Kje?

Kolaž, Gornji trg 15, Ljubljana

Dogodek bo najavljen tudi na naši facebook strani.

Kaj je Znanost ali izmišljija?

Znanost ali izmišljija je eden od segmentov poddaje Skeptics’ Guide to the Universe, v katerem voditelj v enem stavku povzame tri poljubne, načeloma kar najnovejše revijalne članke, pri čemer sta dva članka povzeta prav, eden pa je spremenjen v neki ključni točki, zaradi česar postane izmišljija. Gre torej za igro, pri kateri skušate čimbolj argumentirano povedati, zakaj so izsledki neke raziskave resnični in drugi ne.


Teme in knjige s prejšnjih srečanj

  • ...