Od leta 2011 smo enkrat mesečno organizirali srečanje Skeptiki v pubu. Spočetka vsak zadnji četrtek, nato smo četrtke zamenjali za srede, nazadnje pa te spet nazaj za četrtke. Srečanja so namenjena druženju in sproščenemu pogovoru o znanosti, skepticizmu ali čemurkoli drugem, nanje pa je vabljen vsak, ki so mu take teme zanimive.

Skeptike v pubu je od začetka do marca 2015 vodila Maja, od marca 2015 do junija 2017 pa smo jih izmenično vodili (navedeno po abecednem redu) Alan, Jan, Katja, Maja, Mark in Nejc. 

Z zadnjo sezono so prišle spremembe: Skeptiki v pubu so bili v sezoni 2017/2018 predzadnji petek v mesecu od 20. dalje. Jan je šel na MIT, tako da smo mu odpustili, da ni bil več v voditeljski vlogi ;), zelo na kratko pa sta se ponovno v paru vrnila na srečanja Maja in Nejc. Sezona 2017/2018 se je začela z oktobrskim srečanjem, decembra so bile počitnice, zaključila pa naj bi se z junijskim srečanjem, vendar smo jo zaradi prevelike zasedenosti z družinskimi in službenimi obveznosti predčasno končali z aprilskim srečanjem. Večere oz. posamezne segmente večera smo vodili Alan, Katja, Maja, Mark in Nejc, zadnje srečanje pa Christian. 

Upamo, da bomo večere spet zalaufali, ko bodo stanovanjski problemi rešeni, da bo treba malo manj intenzivno posvečati svoj čas izključno službenim projektom, in ko bodo otroci malo večji. Do takrat pa nasvidenje in hvala za vse ribe!


Zadnje srečanje

Dragi skeptiki, kritično razmišljujoči posamezniki, ki ste skeptični do besede skeptik, in sploh vsi, ki vam je ljuba realnost, lepo vabljeni na 69. srečanje Skeptiki v pubu.


Z novo sezono prihajajo spremembe: Skeptiki v pubu bodo v sezoni 2017/2018 predzadnji petek v mesecu od 20. dalje. Jan je šel na MIT, tako da mu odpustimo, da ne bo več v voditeljski vlogi ;), ponovno pa se v paru vračata na srečanja Maja in Nejc. Sezona 2017/2018 se začne z oktobrskim srečanjem, decembra imamo počitnice, zaključi pa se z junijskim srečanjem, vodili pa bomo večere oz. posamezne segmente večera: Alan, Katja, Maja, Mark in Nejc.

Kot vedno velja: vabljeni, da pripravite svojo Znanost ali izmišljijo. Temo večera še sporočimo. Vabljeni na klepet ob čaju, koktejlu, pivu ali drugi tekočini po vaši izbiri. ;)

Kdaj?

20. 4. 2018

Kje?

1. nadstropje Kavarne Mačkon na Trubarjevi 44

Dogodek bo najavljen tudi na naši facebook strani.

Kaj je Znanost ali izmišljija?

Znanost ali izmišljija je eden od segmentov poddaje Skeptics’ Guide to the Universe, v katerem voditelj v enem stavku povzame tri poljubne, načeloma kar najnovejše revijalne članke, pri čemer sta dva članka povzeta prav, eden pa je spremenjen v neki ključni točki, zaradi česar postane izmišljija. Gre torej za igro, pri kateri skušate čimbolj argumentirano povedati, zakaj so izsledki neke raziskave resnični in drugi ne.