Popust za tri neumnosti

Nejc Žorga Dulmin

Na grupon portalih se vsak dan najde cel kup raznih novodobnih bedarij. Danes sem se na hitro preklikal skozi epoštne newsletterje nekaj teh portalov in hitro naletel na tri popuste za neumnosti. Na portalu ZbitaCena  je moč najti Pregled pri strokovno usposobljenih zdravnikih TRADICIONALNE KITAJSKE MEDICINE (povezave namenoma ni, ker jim ne bom delal še več prometa). Ključna kombinacija besed tukaj je strokovno usposobljeni, ki takoj daje neko kredibilnost celotni zadevi. Podobno kot obstajajo certifikati za astrologijo. Diploma iz neumnost ne naredi neumnosti nič manj neumne.

Še ena cvetka z ZbiteCene pa je Paket dveh DUHOVNIH VED: VEDEŽEVANJE iz angelskih, tarot in karmičnih kart + krajšo NUMEROLOŠKO analizo ter TRETMA s HIMALAJSKIMI resonančnimi pojočimi skledami. Wohoooo, to pa je paket in pol! Vedeževanje in numerologija in še pojoče sklede! Sedaj pa nagradno vprašanje: kaj dobiš, če daš na kup tri neumnosti?

Zadnji biser prihaja s portala TopQpon. Gre za Magnetni obroček za hujšanje - za hitrejše in enostavnejše hujšanje s stimulacijo akupresurnih točk. Obroček nataknemo na palca obeh nog in BUM, kilogrami zbežijo od nas hitreje kot logika iz seminarja o homeopatiji. Akupresurne točke naj bi bile točke telesa, ki so povezani z drugimi deli telesa oz. organi. Če naprimer pritisnemo na neko točko na podplatu, blagodejno vplivamo na, recimo, jetra. Seveda celotna zadeva nima nobenih temeljev v realnosti. Zanimivo, kako da so v produkt stlačili še magnetke, ki itak ne naredijo ničesar. No, dodajo nekaj teže, to je res. Skoraj tako kot da bi šlo samo za novodobno marketinško potezo ...