Sposobnost opravljanja dela #1

Nejc Žorga Dulmin

V kratkem bo v Ljubljani tečaj reiki (verzija terapevtskega dotika, za katerega je leta 1996 devetletna Emily Rosa pokazala, da ni nič drugega, kot namišljena sposobnost terapevtov), ki kot mnoge druge alternativne terapije vključuje energije. Beseda energija je ena najbolj pribljubljenih besed alternativcev, ki jo danes, skoraj da ne, čivkajo že vrabci. Besedo so ukradli, ker se pač dobro sliši in seveda prodaja.Vendar pa nikoli ne definirajo te energije, nikoli ne izvemo točno za kakšno energijo gre, kinetično, potencialno? Besedo uporabljajo kar tako, brez pravega pomena.

Energijo sicer lahko preprosto definiramo kot sposobnost opravljanja dela. Kako bi se torej brali nekateri stavki napovednika, če zamenjamo besedo energija sposobnost opravljanja dela?

Za pretok Reiki sposobnosti opravljanja dela moramo biti v to uvedeni, žal tega ne moremo storiti sami, temveč nas mojster Reiki inicira v različne stopnje. Z vsako stopno se pretok sposobnosti opravljanja dela v vašem telesu okrepi in vaše počutje, ter življenje se zelo hitro prične spreminjati. Sebi izboljšate počutje, zdravje, miren spanec, čiščenje negativnih sposobnosti opravljanja dela v vašem energetskem polju in prostoru.

No, tako bi se brali.