Konec sveta

Vir slike:  Wikipedia

Vir slike: Wikipedia

Čisto preveč beremo o različnih napovedih, kako se bo 21. 12. končal ta svet, če že ne zaradi planeta, ki se bo zaletel v nas, pa zaradi menjave polov, če ne to, bomo pa vsaj nekaj mesecev živeli v črni sceni jedcev smrti iz Harryja Potterja, ko ne bomo smeli ven, saj bomo menda prečkali galaktični pas, zaradi katerega bo zmanjkalo elektrike in nasploh bo hudič, kot nas obvešča eden od krožečih verižnih mejlov. Ste tudi vi dobili ta mejl? Kaj ni tale 6. točka res potterjevska?

6. Dne 20. 12. 2012 vzemite svoje otroke, dokumente, denar in odpotuje iz mest na podeželje. Pripravite si zaloge hrane za 2 meseca. Električna omrežja se bodo rekonstruirala postopoma in dolgo. Potrebno je imeti zalogo vode, drv za kurjavo, svečke za razsveljavo. Morate imeti peč na drva. 21. 12. prenehajo delovati električna in komunikacijska omrežja ter TV. V času „temnih dni“ morate na okna obesiti temne zavese, ne gledati skozi okna, ne smete verjeti lastnim očem in ušesom, ne hodite ven. Če bo to nujno, ne oditite daleč, ker se boste lahko izgubili, ker boste brez orientacije. Niti lastne roke ne boste videli. Vendar strah je odveč.

Dekleta in fantje pri Nasi so odgovorili na najpogostejša vprašanja v zvezi z domnevnim koncem 21. 12. 2012, naši astronomi na Fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani pa so te Nasine odgovore prevedli in jih objavili na svojem Portalu v vesolje.

Odgovore si v slovenščini tako lahko preberete tukaj. Če vas take napovedi ne zabavajo, ampak strašijo, upam, da vas bodo ti odgovori pomirili.